Podlasica

Lačna Podlasica tava po pusti deželi. Pokrajina s podrtimi drevesi ob poti je monotona. Podlasico zanese do poslednjega živega drevesa, ki ga pri življenju ohranja jata posmehljivih ptičev. Drevo je nestabilno in ptiči ga neprestano ohranjajo v ravnotežju. Podlasica se trudi splezati na zibajoče se drevo in na srečo jate to terja veliko trme in neuspelih poskusov.

kratki filmi

FNO 2017 bo predstavil 23 kratkih filmov, izbor z evropskih in svetovnih filmskih festivalov. Prikazani bodo kot predfilmi celovečercem, združeni pa so tudi v samostojne programske sklope kratkih filmov za mlade.


Gaurav je po igubi očeta odločen postati mojster in izdelati čisto svojega zmaja. Prihajajoči festival pa je ravno pravšnja priložnost, da ga vidi cela vas!

Izgubljen test nosečnosti povzroči zmedo v glavah odraslih otrok.

7. Maj 2045. Odločil sem se, da se vrnem domov.

»Najstarejše človeško čustvo je strah, najstarejša in najmočnejša sorta strahu pa je strah pred neznanim.« H. P. Lovecraft

Kratki lutkovni animirani film prepluje pot spominov. Realnost in preteklost se zlijeta v eno.

Obnemogel jazbec obleži na lokalni cesti v gozdu, najeden je prezrelih hrušk. Ko ga hočejo policisti spraviti na rob ceste, se ta prebudi in dogajanje popelje v nenavadno smer…

Nagrada Oskar za najboljši kratki film. Resnična zgodba o priznanem šolskem pevskem zboru in novi učenki, ki se je morala soočiti s težko odločitvijo: da se zoperstavi koruptivnemu sistemu ali pa se mu pokorno prilagodi.

24. oktober 2015, lep jesenski dan, lepa pokrajina. Kolona beguncev in migrantov si v spremstvu vojakov in policistov naproti sprejemnemu centru v Brežicah. Na koncu se pokrajina ne zdi tako zelo lepa, kot je bila prej.

V dokumentarnem filmu Ninnoc se plazimo po glavi samovoljnega dekleta, ki se ne želi prilagajati vrstnikom, a se hkrati boji, da bi prav zato lahko ostala sama. To je zgodba o vključevanju in izključevanju, o zvestosti samemu sebi in družbenemu pritisku ter njegovih posledicah.

Stanovalci imajo problem – nekdo jim krade maslo.

Dve najstnici sanjarita o popolnem, hipi življenju, vse dokler se ne odločita ustanoviti resnično hipi gibanje.

Olle je šolar. Ima samo enega, nenavadnega prijatelja. Olle razmišlja o težkih vprašanjih. Je bolan ali samo osamljen?

Daniel je povprečen fant, ki rad skejta, raziskuje in hodi plavat s svojimi prijatelji.

Nekje v vesolju, daleč stran od Zemlje se srečata dva astronavta in se odločita vrniti na domači planet.

Kratek dokumentarec o udeležencih Pohoda žensk, ki se je zgodil 21. januarja 2017 v Washingtonu, po inavguraciji Donalda J. Trumpa.

Debeli človek se vsede v tihem parku in se loti svojega sendviča. Nato se prisede neznanec…

Zgodba o nekom, ki ni želel slediti čudaškim pravilom, ki naj bi varovala prebivalce.

Ogledalo današnji družbi, kjer se, ujeti v ponavljajočo vsakdanjost podkrepljeno z depresivnimi novicami, prehitro vdamo v usodo.

Zadnje druženje dveh najboljših prijateljev preden bo vse drugače. Lahko ena stvar zaznamuje njun odnos za zmeraj?

Ko se ribič zaljubi v morsko deklico, je pripravljen (dobesedno) ločiti Dušo od svojega telesa, samo da bi lahko zaživel z njo.

Pametni telefoni so vse bolj del našega življenja, aplikacije na njih pa so naše življenje sámo.

Jaka po enem letu pride domov iz psihiatrije in si želi ponovno zaživeti na polno.

[There are no radio stations in the database]